Kofta Hedda

Mars månads gratis mönster är vår nya kofta Hedda nr1348. Den är stickad i, för yllotyll nya garnet, Ullgarn extra 1 från Yllet som är en 1tr kvalité i en blandning av gotlandsull och merinoull från Falklandsöarna.

Garnet finns i ett par vackra kulörer som är färgade på grått samt svart och grått. Vår kofta är stickad i den Äppelgröna nr26 som är tillfälligt slut och därför saknas på färgkartan men den kommer in inom ett par dar.
 
Koftan är liten och nätt i modellen och det 1tr garnet gör den ännu smidigare och lagom varm att ha på sig inomhus. Mosstickade kanter och raglanärm. Stickas med nr 5 och finns i stl från XS till XXL och åtgången är 2-3hg. (Jag har på mig stl S.)
Mönstret är som sagt månadens gratismönster och medföljer automatiskt om du beställer i vår webbshop eller om du handlar i butiken och säger till att du är medlem.

/frida

4 kommentarer:

 1. Jättefin modell! Vilka andra av era garner fungerar till den här koftan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack! Man kan såklart sticka i flera andra garner. Vill man ha ett 1tr ullgarn som alternativ så är Hjelholts 1tr i samma grovlek.
   Annars kan man sticka i lite grövre garner som då gör koftan tätare jag sålde tex Noro Aya idag men Nepal, Grovlin, Paris, Creative Linen mm
   /frida

   Radera
 2. Är jätte sugen på att sticka koftan men tycker att ull kliar. Finns något annat garn som du rekommenderar? Vill ha ljusgrå

  SvaraRadera