Enkel mössa i turbanform

Nu har jag stickat 3 varianter av denna mössa, provade först att göra med en separat kulle som plockades upp men blev inte nöjd med resultatet och passformen. Det visade sig att den enklaste konstruktionen blev den bästa så den här mössan blev väldigt enkel och snabbstickad och får sin form genom enkel montering.

Formen och resårstickningen gör att den sitter väldigt bra och skönt på huvudet. Mössan går att variera med olika dekorationer som gör den mer personlig det är bara sätta igång fantasin, jag provade att sätta ett stickat pärlarmband som omtag tex.


Den ljusgrå mössan har fått ett enkelt stickat omtag medan den gröna bara fått en enkel drapering genom att sy ihop åsarna.
Den 3:e varianten gjorde jag först ett omtag med en flätad fläta men det blev för tjockt att ha framtill på mössan så istället fick flätan bli en snurrad blomma som jag sydde fast på sidan av mössan. (se bild i nästa blogginlägg)

Luxury Tweed från Debbie Bliss är ett av mina favoritgarner, väldigt fina färger och lagom med tweedstänk och angoran som sen kryper fram ytterligare efter tvätt gör garnet mjukare.
Det och grovleken som är så lagom gör det till ett garn som jag ofta dras till vid nya projekt.

Mössan har 2 höjder att välja på, den högre går ner över hela örat och den lite lägre mer över halva örat.
Åtgången till mössan är 2nystan Luxury Tweed. Den grå är stickad i färg nr10 och den gröna i nr25.
Mönstret till turbanmössan hittar du gratis på medlemsidorna när du är inloggad. Mönstret finns naturligtvis också att köpa tillsammans med garn. /Annelie
.luxury tweed

4 kommentarer:

 1. Vad snygg mössan ser ut. Jag saknar en länk till Yll och Tylls hemsida i bloggen. Nu måste jag leta eller försöka komma ihåg webbadressen. Inget bra alls.
  Ser fram mot länken. =D

  SvaraRadera
 2. Den finns ju i bilden längst upp i bloggen.

  SvaraRadera
 3. Inte till yll och tylls hemsida, bara tillbaka till bloggen. =)

  SvaraRadera
 4. Aha! Osynligt i bannern. Nu hittade jag den.
  Synd bara att i de flesta andra bloggar så leder klick på bannern till bloggens startsida.
  Nåja, nu hittar jag lätt som en plätt. =D

  SvaraRadera