SilkBlend från manos del Uruguay

I torsdags fick vi en stor leverans med det härliga garnet Silk Blend med flera nya färger. Se uppdaterad färgkarta på vår hemsida här. Garnet är handfärgat både i melerade och mer enfärgade färger och produceras av kvinnokoperativet Manos i Uruguay som är med i World Fair Trade Organization. Den härliga kvalitén 70% merinoull & 30% silke gör ju garnet inte sämre, väldigt mjukt, vacker lyster och trevlig och sticka med.
Vi bestämde oss för att hänga härvorna på vår "colinette vägg" som omväxling och det blev riktigt fint.

När jag var på stickfest i väst i våras började jag sticka på den här halsdukskragen /snodden som är liksidig med flätor på båda sidorna. Den blev klar lagom till vårvärmen och hamnade bland modellplaggen på lagret. Den fick komma fram nu till hösten och har blivit riktigt omtyckt av våra kunder, vissa har stickat både 1,2 eller 3st. Här är Alice fotad i våran (i färgen 7325 Peices) som är blågrön turkos. 2hg går åt och stickas på stickor nr 5½.



Den här baskern (nr 990) stickade jag redan förra vintern i ett annat garn men resultatet i SilkBlend blev nästan bättre för ytmönstret kom fram mycket tydligare och gjorde sig väldigt bra i den svagt melerade gröna nyansen 4635, Agusta. Garnet som blev över räckte till ett par matchande handledsvärmare i samma ytmönster och som finns med på samma beskrivning. /frida

1 kommentar:

  1. köpte detta garn förra månaden, men har inte hunnit använda ännu...kanske kan bli en mössa,,vintern är tidig iår...

    SvaraRadera