Disktrasor i bambugarn

 Jag brukar använda stickade disktrasor i lin (perfekt att göra av smårester man får över från koft och tröjprojekt) men har hört av många kunder som stickar disktrasor att bambu ska vara väldigt bra i uppsugningsförmåga också. 

Under hösten fick vi in Bamboolino i 100% bambu som finns i både fruktiga färger och i naturfärger, så jag var ju tvungen att testa...


På 1nystan fick jag ut 2st midre trasor (de grå), en med liksidiga flätor och en i dubbelmosstickning som jag tycker är lagom i storlek medan Annelie gjorde riktigt maffiga trasor med 1nystan till varje den limegröna i rätstickning och den blå i mosstickning.

Jag har nu använt min ena trasa (den grå mosstickade med blå kant som ser lite medtagen ut) och tycker den är väldigt bra även om den inte kommit upp i nivå som mina välnötta lindisktrasor men det brukar ju ta några tvättar och en del användning för att dom ska komma igång.
På garnetiketten rekommenderas 30 grader tvätt men jag har kört på 60 grader utan några missöden i form och färg.

Gratismönster på dessa olika trasor hittas på vår hemsida när du är inloggad.
/frida

4 kommentarer:

 1. Synd bara att garn av bambu inte är särskilt miljöovänligt...
  /Dianne

  SvaraRadera
 2. Miljövänligt ska det stå förstås!
  /Dianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vi var nästan så gott som säkra på att Bamboolino inte var viscose spunnet men vi kollade upp för säkerhetsskull och det visade sig vara fiberspunnet som vi trodde.

   Det är ju viscose spunnet bambugarn som genomgår en kemisk process vilket man då kan tycka inte är så miljövänligt.

   Bamboolino är alltså fiberspunnet och det är därför det till känsla och struktur påminner om lingarn.
   /frida

   Radera
 3. Det finns inget bättre än stickade disktrasor! Tvättar också mina, som jag stickar i bomullsgarn, i 60 grader. Håller på att förse mina kollegor med trasor och ALLA är lika förtjusta i dem : )

  SvaraRadera