Anna-Maria


Det här är min nya favorit tröja, synd bara att den måste sitta på provdocka i butiken skulle vilja ha på mig tröjan jämt =)

Anna-Maria är stickad i det 2tr ullgarnet Visjö från Östergötlands Ullspinneri som är ett favoritgarn hos oss på YlloTyll men jag har aldrig stickat mig en tröja åt mig själv i garnet förrän nu. Jag vet ju att garnet är mjukt och så men blev ändå förvånad att det blev så mjukt och skönt efter att tröjan blev upptvättad.


Tröjan är stickad uppifrån och ner i ett enda stycke, skönt att slippa sy ihop och montera speciellt då Anna-Maria är randig. Randningen gör det motiverande att sticka vidare, en rand till, en rand till liksom.
Smalare ränder upptill och så blir det lite bredare och bredare.
Kanterna är i mosstickning.

Anna-Maria är stickad i färgerna vitgrå och Karin där Karin tonar sig långsamt och det tycker jag gjorde sig bra, det blev inte för mycket men ändå fin effekt.

Nu funderar jag på att göra en barntröja i samma modell och då är jag sugen på att testa Sonoko tillsammans med naturvit...

Det finns många fina färg-kombinationer och gillar man inte melerat så varför inte göra den klassisk i 2 grå nyanser?

/frida

2 kommentarer:

 1. Helt underbar! Mitt favoritgarn också! Vad har du för stickfasthet? Jag tycker 22/10 blir best med Visjö. Och stickar löst och har svårt att få det till tätare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Syserine! 21m/10cm har Anna-Maria i masktäthet.
   Hälsn frida

   Radera