Patenstickad krage igen

Efter att ha stickat den 2 färgade tubkragen i Kid Silk i patent på rundsticka blev jag sugen på att göra ytterligare en variant. Jag är inte så mycket för att följa beskrivningar utan provar mig fram och att sticka 2 färgad patent som inte var rundstickat kändes som en lagom utmaning att försöka lista ut. Det visade sig vara 4 varv som upprepade sig och man behövde använda en rundsticka som man stickar fram och tillbaka på.

Det blev en mer grovstickad variant i garnet Cocoon från Rowan (på bild färg nr 818 & 819) på rundsticka nr 12. Jag stickade upp 1nystan av vardera färg och då blev den alldeles lagom lång och stor till en sådan modell som man syr ihop kortsidorna på och snor två varv runt halsen. Om man vill ha den som en vanlig halsduk funkar det också väldigt bra, kanske att den känns lite kort men det är ju en smaksak man kan ju ev göra den lite smalare om man vill att det ska räcka med 2nystan.

Sticktekniken har iaf gett mersmak för det blir så fint att den ena sidan blir, i det här fallet, övervägande röd och den andra lila. Nu funderar jag på en trekantig modell i tunnare garn med 1tr melerat (zauberball, fame trend eller delight?) och 1tr enfärgat som kanske ska få vara tunn mohair... /frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar