Om Oss

YlloTyll fyllde 25 år som garnbutik 2010 och det firade vi bla med att starta denna blogg. Vi som jobbar på YlloTyll har alltid nya projekt och idéer på gång antingen på stickorna, i idéböcker eller i huvudet. Med denna blogg vill vi försöka förmedla lite av detta som antingen är för eget bruk eller som är ett kommande YlloTyll mönster. Vi får mycket inspiration av våra kunder och här hoppas vi kunna ge lite tillbaka. Vi förvånas själva över att man aldrig blir fullärd, man utvecklas i takt med nya projekt och utmaningar. I butiken får vi se mycket av kunders pågående arbeten och här får ni ta del av våra /personalen på YlloTyll

Frida
Jag har jobbat på YlloTyll sedan 2005 och under dessa år har jag varit med och utvecklat och ansvarat för YlloTylls hemsida och garnblogg.
Att fota bilder och sitta framför datorn är kul men att träffa kunder i butiken är roligare !
Jag gillar mest att sticka/virka efter egna påhitt och idéer som växer fram allt eftersom, helst mindre projekt som blir klara inom överskådlig tid som mössor, vantar, sjalar mm.
Louise
Jag har jobbat på YlloTyll sedan hösten 2010 och tycker att varje dag är lika inspirerande och rolig!
Stickar och virkar det mesta men hjärtat klappar alldeles extra för äldre garntekniker som tvåändsstickning som jag även håller kurs i.
Intresset för ull är också stort. Drömmer om att en gång i livet spinna min egen ull från egna får. När jag inte stickar åker jag gärna längdskidor eller dricker en god kopp kaffe. Älskar rena ullgarner med hög kvalité.

Stina

Jag har jobbat på YlloTyll lite från och till sedan våren 2011. Parallellt med att arbeta i butiken har jag utbildat mig till damskräddare, vilket har varit en perfekt kombination av mina två stora passioner här i livet; sömnad och stickning. Jag har alltid minst en stickning igång, och oftast blir det tröjor eller koftor. Jag tycker om stora projekt som tar lång tid och föredrar därför tunt garn och tunna stickor, gärna med lite komplicerade mönster. Varje dag på YlloTyll är en källa till inspiration främst på grund av alla trevliga kunder och allt vackert garn.
Hanna
Jag började som praktikant på YlloTyll julen 2011 och sen blev jag kvar. Mitt huvudsakliga ansvarsområde är webbshoppen där jag står för designen, och en stor del av uppdatering och underhåll.
Jag lärde mig virka innan jag stickade, men nu kan jag inte bestämma vad som är roligast, det går i vågor.
Jag har virkat mycket amigurumi, och mormorsfiltar men även stickat diverse plagg och accessoarer. 


 Anna-Karin
Jag började jobba på Yllotyll hösten 2013. Har ännu inte jobbat så lång tid men ser fram emot varje arbetsdag! Studerar just nu stickning på Västerbergs folkhögskola, där får vi prova alla möjliga tekniker. Mest tycker jag om att sticka i flera färger och tvåändsstickning men stickar också gärna koftor och tröjor till min lille son.