Poncho

Sommar eller höst?
Såhär i mittemellan säsong är ponchos lagom varm att ha över axlarna. Vi har stickat upp en asymmetrisk i mjuka ullgarnet
Gradient från Schoppel wolle som får heta Grenadine.
Den är en variant på Beata som vi stickade upp i våras och som jag använt en del när den inte behövts i butiken. Den här får ett lite robustare intryck och jag gillar att det blir en fin liten krage av sig självt som vi förstärkt med en snygg glaserad kokosknapp.
Gradient är ett grövre entrådigt spunnet garn i mjuk merinoull som tonar sig från nyans till nyans.
Vår poncho är i färgen Indian Rose nr2095 och 2st 100gr bollar har gått åt.
Vill man ha ett enfärgat garn passar tex Drops Nepal bra, då behövs 7nystan eller varför inte det nya gosiga garnet Drops Air? Då behövs 4nystan. 

Ha en fin helg!
/Frida

Garnet Zenta & Koftan Jenny


För någon vecka sedan fick vi hem det nya garnet Zenta från Permin.
10 fina färger, alla lite svagt tweed melerade.

Zenta är drygt med hela 180m/50gr och passar bra till stickor nr3-4.
Tex fungerar alla mönster till YlloTylls tunna lin bra att använda till Zenta, vi har stickat upp koftan Jenny med bra resultat men gick upp ett ½ nr på stickorna, nr 4 istället för 3½ för att få rätt masktäthet.
Jag har på mig storlek M och då gick det endast åt 6nystan !
Vi har stickat i den chokladbruna färgen nr10 och valde turkosa glaserade kokosknappar som snygg accent.
Koftan Jenny är mosstickad med ett enklare hålmönster och är fint figurformad och finns i lång eller kort ärm.


Vi har även mönster från Permin till Zenta tex den här fina koftan med mönsterstickat ok dessa mönster kommer ut på vår hemsida under veckan.

Själv är jag sugen på att testa garnet i en spetsstickad sjal...
/frida

Lite tips för hösten



Just nu håller jag på att sticka tröjan Randig karamell i garnet Visjö. En lagom lättstickad barntröja till hösten, rolig att sticka också då det ena garnet skiftar i färg. Mönstet finns för barn i storlekarna 1-10år. Liknande mönster finns också för vuxen och heter då Randiga visjö.



Kan också tipsa om boken Babystickning på stickor 3 1/2 - 4  Använde lite restgarner och stickade dessa tre mössor från boken. Garner som passar till mönstren i boken är tex cotton merino, karisma och det nya vackra tweedgarnet Zenta i ull/silke-blandning.
/Anna-Karin

Min Alexandra kofta klar

 Lagom till det officiella slutet igår på knitalongen för YlloTylls Alexandra kofta fotade vi min variant stickad i Hjelholts 1tr färgskiftningsgarn
Alldeles för varm med ullkofta just nu och den åkte av direkt efter vi fotat klart men det blir ju en höst såsmåningom och då kommer jag älska att svepa in mig i den här Alexandra koftan.

Jag gillar 1tr ullgarner, det blir alldeles lagom tjocka plagg att ha under jackor och så är dom lätta i vikten. Ganska precis 3hg gick åt till storlek S/M med stickor nr4

Färgen är den härliga rosa/lila/fuchsia nr116 som heter Ceris och som kom ny nu i våras men Hjelholts finns i flera fina färgkombinationer.

Vill man istället ha enfärgat men samma kvalité så är Yllets Ullgarn Extra1 ett alternativ.

Sticka lugnt i värmen!
/frida
Ps. Augusti månads gratismönster är den rätstickade tröjan Hilma stickad i samma garn, läs mer här